2012. szeptember 17., hétfő

Könyvtárfejlesztés összefogással

Az elmúlt években jelentősen csökkentek azok az anyagi források, amelyeket a könyvtári állomány gyarapítására fordíthattunk. A helyzetet megértjük, ám beletörődni nem akarunk.


A tanév elején az egyik közösségi portálon keresztül szólítottuk meg a Vajk-szigetet ismerő gyerekeket és felnőtteket; szükségtelenné vált, de használható tankönyveket, megunt, feleslegessé vált ifjúsági irodalmat kértünk – és kaptunk, kapunk azóta is - ajándékba.

Most új könyvek beszerzését célzó akciót kezdeményezünk. Egy olyan elképzelést kívánunk megvalósítani, amellyel – reményeink szerint – mindenki jól járhat. Az ötlet megvalósításához az iskola tankönyvbeszerzéseiben évek óta közreműködő Gerencsér Ritától ( Haag  Kft.) kértünk segítséget, aki ebben az ügyben is kész az együttműködésre.

Az elgondolásról röviden: létrehoztunk egy e-mail-címet (konyvrendeles.vajkkonyvtar@gmail.com), amelyen bárki 8%-os kedvezménnyel­* rendelhet könyveket (idegen nyelven is), hangoskönyveket, diafilmeket, térképeket  a Haag  Kft.-től.  (Szótárakat 4+4% engedménnyel !)  A cég vállalja, hogy

·        a megrendelt árut az iskola címére díjmentesen kiszállítja,
·        minden megrendelés után az iskolai könyvtár számára jóváír további 8% értékű támogatást, és a jóváírásokból keletkező összeget a könyvtár a kereskedőnél levásárolhatja. 

Az akció révén megvásárolt könyvtári könyvekről blogunkon is rendszeresen beszámolunk majd.

             Figyelem! A kedvezmény a kötelező olvasmányokra is vonatkozik! Akció indul!


* Amennyiben a kedvezmény nem biztosítható, a vásárlás előtt értesítést küldünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése