2013. július 1., hétfő

Tankönyvrendelési tájékoztató

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a tankönyvellátás rendszere megváltozott!

     Az új törvényi szabályozás szerint az iskola csak korlátozott mértékben vesz részt a tankönyvek terjesztésében.

       Ezt a feladatot ezentúl országosan a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) látja el. A tőlük kapott információ szerint a fizetős diákok számára a június 15-ei zárást követően – július végi fizetési határidővel – névre szóló díjbekérőt (és csekket) küldenek a cég számítógépes rendszerében beállított címükre. A befizetési határidőt időközben augusztus 15-re módosították, továbbá előkészítik annak a lehetőségét is, hogy az ország különböző pontjain a díjbekérők ellenértéke iskolakezdési utalvánnyal kiegyenlíthető legyen.

     Csak a befizetést igazoló bizonylat ellenében kapja meg a tanuló szeptember első napjaiban az iskolában a Tankönyvellátótól névre szólóan neki érkezett tankönyvcsomagot. (Ha valaki nem kapja meg a számlát/csekket e-mail-ben jelezze a KELLO felé!!!)

     FONTOS! Ha megváltozott az elmúlt fél évben a tanuló lakcíme, vagy nem a lakcímkártyán szereplő címen lakik, akkor feltétlenül nézzenek utána az előző lakhelyen, vagy a lakcímkártyán szereplő címen a Tankönyvellátótól érkező sárga csekknek. Kérjük Önöket, hogy a csekkeket pontosan fizessék be, nehogy tankönyvek nélkül kelljen gyermekeiknek megkezdeni a következő tanévet.

     Azoknak a diákjainknak, akik ingyenes tankönyvellátásra jogosultak, de jelezték, hogy a csomag egy részét megvásárolnák, a vásárlást a KELLO újabb tájékoztatása szerint – elvileg – önállóan kell intézniük. (Vásárolni magánszemélyként, regisztráció után, akár a KELLO felületén is tudnak.) A könyvrendelésben, beleértve annak tétel szerinti pontosítását is, iskolánk tankönyvfelelőse nyújthat segítséget.

     Intézményünk természetesen minden egyéb, a tankönyvellátást érintő kérdésben igyekszik segíteni Önöknek! Problémáikkal, felvetéseikkel, kérjük, forduljanak tankönyvfelelősünkhöz, vagy közvetlenül a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-hez.

     A Vajk-sziget tankönyvfelelőse (Mári Sándor) elérhető a vajkkonyvtar2@freemail.hu címen.

  A KELLO honlapján (https://tankonyvrendeles.kello.hu/) egyetlen e-mail címet találtunk elérhetőségként: tankonyv@kello.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése