2014. március 26., szerda

Könyvajánló - Suzanne Collins: Az éhezők viadala

Házi olvasópályázatunk, a "Ki olvas a legtöbbet?" után ígértük, hogy közzé tesszük a beérkezett könyvismertetéseket. Ajánló sorozatunk végén a közönség - a blog olvasói - segítségével szeretnénk eldönteni, melyik ismertető sikerült a legjobban. Másodikként Lajos Panna (7.a) írását közöljük.


Collins, Suzanne:  Az éhezők viadala. Agave Kiadó, Budapest, 2012 (390 old.)





Mit tennél, ha egy rakás ember gyilkolásra kényszerítene? Mit tennél, ha az egyik ismerősöd vérét kellene ontanod egy ország szeme láttára? Mi lenne veled, ha 23 mindenre elszánt gyilkossal lennél összezárva, miközben tudod, hogy csak 1 maradhat?

A történet a jövőben játszódik a mai Észak-Amerika területén.
A Kapitólium leigázta az ellene fellázadt 12 körzetet, és azóta rettegésben tartja őket. Csak akkor biztosítják a békét, ha minden egyes évben, minden körzetből kiválasztanak egy fiatal fiút és egy lányt, akiket elküldenek. 23 fiatal, akikre a biztos halál vár, és csupán 1 túlélő.
A fiatal Katniss Everdeen húga helyett jelentkezik a vérontásra. Hátra kell hagynia családját és barátait, miközben tisztában van vele, hogy talán soha többé nem tér vissza.
Nekem nagyon tetszett ez a könyv.
Suzanne Collins tökéletesen bemutatta a szereplőket, olyannyira, hogy a könyv vége felé már úgy éreztem, mintha személyesen ismerném egytől egyig az összeset. A történet minden egyes része csordultig volt izgalommal, és olyan érzéseket is megfogalmazott, amelyeket szavakba sem tudok önteni. Most nyilván azt gondolhatjátok, hogy na persze, mégis milyen morbid már, hogy szegény gyerekeket kényszerítik a gyilkolásra. De ez nem csak ennyiről szól. Szerintem részben a társadalom problémáira is felhívja a figyelmet. 

Én 13 éves kortól ajánlom ezt a remek olvasmányt. Szerintem még olyan sem fogja tudni letenni a könyvet, aki egyébként nem szeret olvasni. Sok minden van az életben, amit az embernek meg kell tennie. Ezek közé tartozik az Éhezők Viadalának olvasása is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése